Om Johanna

Hej och välkommen!

 

Jag heter Johanna och är 28 år från Uppsala. Jag älskar mat, och i den här bloggen delar jag med mig av en del av det jag lagar!

Förutom mat, brinner för hälsa, friskvård och personlig utveckling. Sedan våren 2017 driver jag mitt eget företag som stresspedagog, Sensiva, som erbjuder stresshantering för grupper och individer. Tänkt dig ungefär som en PT- fast stresshantering!

Jag lagar nästan alltid ren och hälsosam mat, eftersom det är det jag tycker om och mår bra av. Riktiga råvaror och mycket grönsaker och näring! Att välja mat med omsorg som är bra för oss innebär inte för mig att sätta upp massor av förbud och pekpinnar vad vi ska äta eller inte. Det är så lätt att mat förknippas med skuldkänslor, ångest och missbruk av olika slag. Detta är väldigt sorgligt, då mat endast borde vara förknippat med glädje, njutning och välmående!

Jag tror att det gäller att sträva efter en balans mellan disciplin och flexibilitet, och äta efter det vi mår bra av, men det betyder inte att det är uteslutet att äta ”onyttiga” saker då och då.

Mat för mig är även en viktig social del, ett tillfälle att umgås och ha trevligt tillsammans, och att njuta av livet!

Hoppas denna blogg kan ge lite inspiration!

Med värme,

Johanna

 

 

 

 

 

Senaste inläggen

Beautydrinks

Hej vackra människor!

Hur mår ni i kylan? Känner ni som jag att trots det vackra vintervädret börjar få en väldigt stark längan till våren och sommaren..? 🙂

Jag fick en fin bok av mamma som heter ”beautyfood”. Massor med färgstarka recept sprängfyllda med vitaminer, antioxidanter näring och andra nyttigheter. Allt vi äter spelar ju roll för utsidan, och då menar jag inte vikten i första hand. Mat som har avsaknad på näring och innehåller sämre sorts fett, raffinerad socker och mjöl bland annat, belastar systemet i kroppen. Det triggar bland annat inflammation och skapar framförallt obalans i bakteriefloran i magen som det har forskats mycket om senaste åren, och har visat sig ha större betydese för vår hälsa än man tidigare trott. Både fysiskt och psykiskt. Såå intressant enligt mig.. 🙂 .

Nu är det är ju alltid att se till helheten som är det viktiga med mat. Det är många andra saker som spelar roll såklart, och maten är bara en del i detta. Men värt att tänka till ibland!

Det viktiga när det gäller att ge de bästa förutsättningarna för sin kropp och utseendet är att äta mycket näringsfull, ren mat, där grönsaker, bär och frukt utgör en stor del av kosten (hur tjatigt det än är :D). Addera sedan bra protein, nyttiga fetter samt ”rätt sorts” kolhydrater så kommer du få din skönhet att stråla ännu mer från insidan och ut!

Ett bra sätt att få i sig massor av dessa saker är att göra smoothie i olika former och färger. Perfekt att lätt få i sig en större mängd nyttigheter och det bästa är att det är underbart gott! Jag gillar att göra tjocka smoothies och äta i en skål med goda toppings, så kallade ”smoothiebowls”.

Några förslag på skönhetsboostande drycker:

Grön smoothie

Chokladsmoothie

Berry green smoothie

Acai bowl

Banan och jordnötsglass

Denna gjorde jag idag till frukost. (Lite bråttom när den gjordes därav inte perfekt utseendemässigt) :). Den innehöll en mix av blåbär, hallon, mandelmjök, Holistic proteinpulver med vaniljsmak och en nypa kardemumma. Topping blev en mix av frön, gojibär, mandelsmör och banan. När man tillsätter lite proteinpulver blir det en extra fluffig konsistens och extra mättande!

  1. Pizza med rödbetor och chevré 2 Kommentarer
  2. Gröt – den bästa vinterfrukosten Kommentera
  3. Variant på Västerbottenostpaj med kantareller Kommentera
  4. Ljuvlig Pavlova Kommentera
  5. Halloumiburgare Kommentera
  6. Köttfärsbiffar med fetaost Kommentera
  7. Grötfrukost Kommentera
  8. Nyttiga chokladbollar Kommentera
  9. Krispig varm sallad med torsk Kommentera