Pizza med rödbetor och chevré

Smakkombinationen av rödbetor och chevré är ju alltid jubel för smaklökarna enligt mig..

Rödbetor är supernyttigt  med fullproppade ämnen som är bra för dig. En av fördelarna är att de innehåller nitrat, som enligt många studiger hjälper oss att öka prestationen. Överlag är det smart att äta färgstark mat, och det är ju minst sagt denna rotsak. Bra att koka många och ha i kylen och sedan använda till olika rätter. Det är nyckeln med att äta sunt tycker jag, att ligga steget före och ha bra saker hemma som du tillagar och sedan förvarar i kyl och frys. På det sättet är det så himla mycket större chans att du äter bra och nyttig mat.

Om du gillar pizza, rödbetor och chevréost måste du prova att göra denna pizza! Tänker mig att den passar väligt bra som förrätt men denna gång blev det varmrätt..

Jag vadle att göra en enkel och snabb variant med färdiga tortilliabröd. Skönt att bara kunna lägga på toppingen och sedan in i ugnen en kort stund. En bra lösning när du inte orkar lägga ner så mycket tid en fredagkväll till exempel..

Recept för 2 tortilliapizzor:

2 tortilliabröd (jag hade be free, glutenfria)
2 msk philadelphiaost
2 kokta rödbetor
150 gram chevréost
pizzakrydda, flytande houng och frön till topping.

Värm ugnen till 225 grader och lägg ut bröden på bakplåtspapper. Skär rödbetorna i skivor. Bred på philadelphiaosten på bröden och fördela sedan rödbetor, chevréost och resten av toppingen. Jag tog frön för jag hade inte några valnötter, annars är det säkert att föredra, men frön funkar också bra för att få lite krunch. Grädda i ugnen tills osten smält och de börjar få en lätt gyllene färg. Servera genast med någon god sallad!

 

2 reaktion på “Pizza med rödbetor och chevré

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *