Ljuvlig Pavlova

Hej på er ♥

Nu är det verkligen den bästa tiden på året enligt mig. Älskar juni månad!

Det gäller att stanna upp och verkligen uppleva och inte bara rusa förbi som man lätt gör. Ofta är det mycket som händer och projekt som ska avslutas innan semester för många. Mitt råd är ända att inte vänta till semestern med att njuta av sommaren utan ta alla tillfällen som ges.

Vi hade en mysig grillkväll den där kvällen när det var som varmast förra vecka. Grillade kycklingspett, majs och hade goda tillbehör. Älskar sådana kvällar när man kan vara ute länge i lite kläder, det är ljust och doftar sommar. Inte så ofta det blir i Sverige men det är magiskt när det inträffar!

Som avslut på middagen kunde jag inte låta bli att göra en riktig sommardessert. Detta är ett hett tips på enkel sommartårta till sommarens festligheter. Pavlova är en tårta med marängbotten som oftast toppas med grädde och färska bär. I denna hade jag även riven mörk choklad i marängen och bytte även ut en del av sockret till kokossocker.

 

Ljuvlig Pavolva

6 äggvitor

3 dl socker (jag hade knappt 2 dl strösocker och 1 dl kokossocker)

ca 40 g mörk choklad (80% kakaohalt), finhackakd

1 tsk balsamvinäger

Gör såhär: Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan sockret, lite i taget och vispa tills marängen bildar små toppar och blir lite glansig. Tillsätt sedan balsamvinäger och chokladen som du hackat fint. Bred ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper i en cirkelform. Grädda i ugnen i ca 1,5 timme och låt den sedan stå kvar i ungen ett tag tills den blir krispig och fin men gärna med lite seghet kvar i mitten. Låt den svalna helt  innan du breder på vispad grädde och massor med färska hallon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *