Grötfrukost

Godmorgon!

Hoppas ni haft en bra start på dagen?

Att få in en bra morgonrutin kan göra stor skillnad för ditt mående, och hur din energi kommer vara resten av dagen!

Min morgonrutin just nu som jag försöker få till så ofta som möjligt är att jag kör ett kortare yogapass på ca 15 min och avslutar med några minuter meditation. Det är så skönt att sträcka ut och få igång kroppen och därefter samla sinnet inför dagen. Andra bra saker att göra på morgonen är att gå en promenad i naturen, sätta på skön musik och dansa eller ett kort träningspass om du känner för det! Att börja dagen i rörelse är ett fantastiskt sätt att få igång energin i kroppen. Ett annat tips som jag ofta gör är att skriva ner saker du vill fokusera på under dagen, och saker som du är tacksam över. Då har du satt en positiv intention för din dag på endast några minuter, och jag lovar att om du gör detta regelbundet kommer du märka effekt!  Hur vill du att din dag ska vara? Hitta det som passar dig, det viktiga är att du försöker skapa något av värde för dig, och det kan hjälpa att sätta mål och göra det tydligt för dig själv vad och varför du vill ha en bra morgonrutin.

Tips på frågor att besvara som jag ofta använder är:

1. Jag är… 2. Idag vill jag… 3. Jag drömmer om… 4. Jag är tacksam över…

Ibland kommer saker i vägen och man får inte till det som man tänkt, och det får vara okej! Man får försöka hitta en balans mellan disciplin och flexibilitet, och kanske bara ställa klockan 10 minuter tidigare för att kunna äta i lugn och ro eller unna sig att göra en solhälsning. Bara att ligga kvar i sängen en minut och ägna en tanke åt allt du är tacksam över just nu kan göra stor skillnad för hur din dag kommer te sig! Fundera över hur du skulle vilja starta din dag. Därefter addera något litet i taget, eller bara bestäm dig för att göra det någon vecka och därefter kan du utvärdera och se hur du tyckte det var och om det gav dig något av värde..

 

Här vill jag tipsa om hur man kan göra gröten på lite nytt sätt. Mättande god, näringsrik och allt annat än tråkig! Addera en grön smoothie till om du vill ha en riktig energiskjuts 🙂

Grön smoothie innehållande spenat, apelsin, citron, ingefära, torkade nässlor, mango och vatten.

Ugnsbakad gröt med hallon

Gröt med chiafrön, banan, blåbär, jordnötssmör, psysalis

 

Ugnsbakad gröt 1 port.

1 dl havregryn (glutenfria)
1 ägg
ca 1 dl hallon
1 msk honung
1/2 dl vatten
1 nypa salt och kardemumma efter smak

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna och häll i en form. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, tills den fått en liten gyllene färg. Servera gärna med grekisk yoghurt och toppa med mer bär och lite nötter eller nötsmör!

 

Havregynsgröt med chiafrön och blåbär 1 port.
1 dl havregryn
drygt 2 dl vatten eller mjölk
1 msk chiafrön
1 nypa salt

Tillbehör/toppings: Blåbär, jordnötssmör,kanel, physalis och mandelmjölk.

Mät upp havre, vatten och salt och låt de gärna stå en stund eller över natten. Koka sedan på medelvärme och tillsätt chiafrön. Koka några minuter. Servera sedan med rikligt med goda topping!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *