Nyttiga chokladbollar

Hej kära ni!

Igår var jag i Stockholm och träffade min kära kollega Malin för att planera vår kurs vi ska hålla i juni. Det kommer bli riktigt bra! Vi hade en friskvårdsdag tillsammans tidigare i år som blev lyckad, och tänkte nu prova ett nytt koncept, med två kvällar stresshantering.

Alla är varmt välkomna ♥

 

Nu till dessa supergoda och dessutom nyttiga chokladbollarna! De är perfekt alternativ till ”vanliga” chokladbollar med socker, och minst lika goda! Njut till fikat eller som ett snabbt mellanmål för bra energi..

 

Nyttiga chokladbollar

3 dl havre ♦ 1 ½ dl mandelmjöl ♦ 8 dadlar ♦ 3 msk kakao ♦ 2 msk kokosolja ♦ ca 3/4 dl naturella cashewnötter ♦ ½ tsk vaniljpulver ♦ 1 nypa salt ♦ 3 msk starkt kaffe

Mixa dadlarna med en liten skvätt vatten till en puré. Du kan annars blötlägga dom ett tag för att de ska bli lättare att mixa. Om du inte vill använda dadlar skulle jag tro att det går  bra med kokossocker, aprikoser eller honung som sötning.
Hacka sedan cashewnötterna och blanda alla ingredienserna till en mjuk deg som går att rulla. Forma sedan till lagom stora bollar och avsluta genom att rulla i kokosflingor. Förvara svalt, gärna I frysen och ta fram en stund I förväg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *