Krispig varm sallad med torsk

Hallå gulliga läsare, hoppas ni mår bra!
Jag provade göra denna rätt efter att jag fick lite inspiration på tv, som en varm sallad med mycket krispighet och smaker från Vietnam. Det är smaken av ingefära, vitlök, chili och fisksås som gör att den får den där goda asiatiska smaken. Jag serverade woken med torsk som fick smak av en ganska stark men god dressing och jasminris. Fräscht och gott!

Ingredienser ca 4 port:

4 st torskrygg

Sås till fisken:
3 msk fisksås
1 1/2 msk rörsocker, eller kokossocker
2 lime,saften från
1 vitlöksklyfta
1 färsk eller torkad röd chili

Varm sallad/wok

Dressing:
1 dryg msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
4 msk tamarisoja
Sallad:
2 pak choi
2 morötter
1 rödlök
1 dl edamamebönor (frysta, skalade)
1 stor näve spenat

Tillbehör: jornötter, sesamfrön, koriander, jasminris.

Gör i ordning såserna genom att först riva och hacka och blanda ingredienserena till fisken, och sedan till woken. Skala och skär morötterna i tunna bitar, skala och skär rödlöken i klyftor och skär pak choi i bitar. Tina edamamebönorna i micron om de är frysta. Salta och peppra torsken och stek den på medelvärme i rapsolja, några minuter på varje sida och häll över såsen. Woka grönsakerna snabbt i en panna på hög värme i rapsolja och häll över dressingen. Blanda.
Servera med till exempel jasminris och toppa med rostade jordnötter, sesamfrön och färsk koriander!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *